Încă de copil, ceva din mine îmi spunea că nu pot exista în absența soarelui. Trăiam în apropierea mării iar conjugarea soarelui cu apa și nisipul au fost mereu o combinație fascinantă pentru mine. Era combinația echilibrului, a armoniei, a uniunii totale. Am căutat să stau mereu în lumina sa, să mă las invăluita în energia și caldura lui. L-am contemplat și continui să o fac și azi iar fascinația vine din multitudinea valențelor pe care reușesc să i le atribui – caldură, slujire, blândețe, pasiune, forță, strălucire, mareție, echilibru, lumină, viată, energie.

Acum, că îmi întorc gândul din nou spre soare, nu pot să nu-mi amintesc că prima recunoaștere din școala gimnazială am obținut-o la un concurs de literatură când sursa mea de inspirație era dată de basmul popular Greuceanu. Opera lui Ispirescu a declanșat atunci în mine o neașteptată undă creativă. Aveam de continuat basmul iar eu am ales să transpun povestea în lumea reală. M-au inspirat curajul, eroismul și angajamentul personajului principal, viteazul Greuceanu, pentru care confruntarea cu zmeii sau asumarea drumului plin de capcane nu erau aspecte intimidante ci dimpotrivă, ancore ce-i amplificau dorința și determinarea de readucere a bucuriei printre oameni odată cu eliberarea soarelui și a lunii din peșterile întunecate ce le furau stralucirea. Intuiția nu m-a înșelat și într-adevar, interpretarea mea literară a fost apreciată, obținând atunci un loc de frunte în cadrul concursului. Imi place să cred și azi că soarele m-a inspirat. M-a urmarit acea experiență ce ținea de propria-mi formă de exprimare, acea voce ce venea din interior și m-am întrebat adesea ce legatură avea mesajul basmului cu mine. De ce el a reverberat atât de puternic în mintea și sufletul meu?

Douazeci și nouă de ani mai târziu se contureaza un raspuns. Odata cu formarea și practica mea în coaching am înțeles că fiecare dintre noi conține un soare ce uneori stă ascuns în peșterile noastre interioare. Acest soare merită căutat, eliberat și repus pe cerul vieții pentru a străluci, pentru a inspira, pentru a da energie, vitalitate și sens.

Astăzi, soarele face și mai mult sens în viața mea. Îi caut prezența, îi caut atingerea iar fiecare întâlnire și interacțiune dintre noi este precum un dans ce se topește într-un sicron perfect.